Solceller på kulturhistoriskt värdefulla fastigheter – går det?

Statens Fastighetsverk (SFV) tar hjälp av JB EcoTech då de vill kombinera moderna solceller med kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. Vi undersöker också hur upphandling av sådana innovativa och unika installationer kan se ut. En av de fastigheter som SFV förvaltar där solceller redan är verklighet är Stockholms slott vars solcellsanläggning stod klar tidigare i år.

Continue Reading

Sollentuna satsar på solel

Sollentuna kommun satsar på solel och JB EcoTech är glada att få vara en del i den satsningen. Mer information om vad satsningen innebär kommer senare under hösten. Läs mer om Sollentuna kommuns miljöarbete här.  

Continue Reading

Solen skiner på Lidingö stad

Solen skiner och äntligen börjar Lidingö stads solcellssatsning ta form! Childhoodhallen är först ut och efter den kommer Rudboda skolas, Hersby gymnasiums och Siggebogårdens solcellsanläggningar att färdigställas. Här kan du läsa mer om miljöarbetet i Lidingö stad.

Continue Reading

Slopat krav på bygglov för solceller

Från och med 1 augusti 2018 behövs inte längre bygglov för solcellspaneler och solfångare som monteras så de följer byggnadens form. Detta gäller byggnader som ligger inom ett detaljplanerat område. Undantaget är solcellsinstallationer på byggnader eller inom områden som är särskilt värdefulla från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt där det även fortsättningsvis krävs bygglov. För […]

Continue Reading

Solel på Brf Tre Damer

Brf Tre Damer i Fruängen vill satsa på solceller. JB EcoTech har i en förstudie presenterat förslag på en installation på totalt 100 kW. Vi följer med spänning hur det går med installationen.

Continue Reading

Intersolar 2018

JB EcoTech kommer självklart vara på plats i München på Intersolar, 18-22 juni 2018. Det är Europas största solcellsmässa och vi ser fram mot att få veta mer om spännande nyheter i branschen. Hoppas vi ses där!

Continue Reading

Solcellsinstallation i Järfälla vinner pris

När Svensk Solenergi delade ut Solenergipriset 2018 fick Järfälla ett hedersomnämnande i kategorin Årets prestation, för sitt arbete med solceller. De är den första kommun i Sverige som genomfört en offentlig upphandling av solel som en tjänst, det vill säga att solcellerna ägs av leverantören och förser fastigheterna med lokalproducerad grön el. 8 skolor och […]

Continue Reading

Dra elledning mellan flerfamiljshus?

Får en elledning dras från ett flerfamiljshus med solceller till ett annat, som inte har solceller installerade? Vi hjälper just nu Familjebostäder att utreda frågan och återkommer med ett svar så snart utredningen är klar.

Continue Reading

                           Tel: 0704-33 32 17